Vacature: Psycholoog Psychosomatiek voor Het Rughuis in Kerkrade

VACATURENR lv-63896 (15-05-2018)

PSYCHOLOOG PSYCHOSOMATIEK

Functienaam:Psycholoog PS
Afdeling: Het Rughuis
Categorie:Health & Medicine
Opleidingsniveau:WO / MSc
Carriereniveau:Mid Career, Senior
Uren per week: 32 tot 40 uur per week


Het Rughuis
Het Rughuis is een succesvol initiatief in de specialistische 2e lijns GGZ. Het gaat met hart en ziel de pijn te lijf van mensen die lijden aan chronische rug-, bekken- en/of nekpijn. Chronische pijn heeft immers niet alleen lichamelijk maar ook mentaal impact op iemands functioneren. Daarom kijkt het team van het Rughuis naar alle componenten die te maken kunnen hebben met de chronische wervelkolom gerelateerde klachten: de psychologie, de fysieke pijn, beweging en lichaamshouding.

Deze Rughuis Methode is nieuw in Nederland en onderscheidt zich door deze intensieve, individuele en interdisciplinaire aanpak, waar mentale en lichamelijke zorg hand in hand gaan. Door het individuele behandelprogramma van gedragswetenschappelijke aard met ondersteuning van gespecialiseerde apparatuur wordt gewerkt aan de verbetering van de klachten en het aanpassen van de levensstijl van de cliënten.

Dit vormt de basis voor de beste behandeling om samen met de cliënt intensief en duurzaam aan de slag te gaan. De behandelingen van het Rughuis zijn programmatisch, waardoor voor iedere cliënt een op maat gemaakt behandelplan wordt gemaakt. De richtlijn Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten van het Trimbos instituut ligt aan de basis van ons programma. Onze behandelresultaten zijn dan ook uitstekend.

Functiebeschrijving
Je voert als psycholoog intake gesprekken met onze cliënten en voert behandelingen uit in een interdisciplinaire setting onder leiding van de hoofdbehandelaar. In deze behandelingen ben je de schakel tussen de psycholoog CGT (Cognitief gedragsmatige therapie) en de fysiotherapeut/manueel therapeut. In deze functie pas je gedragsmatige interventies toe in het actief bewegen met de cliënt en neem je deel aan het interdisciplinaire overleg waar de cliënten worden besproken. Daarnaast bied je werkbegeleiding aan collega’s en participeer je actief in het te voeren inhoudelijk beleid.

Vacant bij: Het Rughuis Zuid-Limburg (Kerkrade, 36 uur per week).

Functie eisen
Je hebt een afgeronde masteropleiding in de algemene psychologie (Msc). Een afgeronde basiscursus CTG, een aantoonbare verdieping in de bewegingsleer of de master sport en prestatiepsychologie is een pre. Je hebt een aantal jaren behandelervaring als psycholoog. Je hebt affiniteit en/of ervaring met psychosomatiek en vind het leuk om ook actief met de cliënt aan de slag te gaan. Je hebt ervaring met het werken in een interdisciplinair team. Je bent klantgericht, innovatief en bezit goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Verder ben je stressbestendig en kun je goed omgaan met veranderende omstandigheden.

Wat bieden we je
Resultaatverantwoordelijkheid, de kans om onze interdisciplinaire top poliklinische zorg uit te breiden. Daarnaast volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Een uitdagende functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een jong, ambitieus, gezond en dynamisch bedrijf binnen een prettige werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden
Salariëring vindt plaats op basis van je kennis en ervaring. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij gebleken geschiktheid voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Meer info  www.hetrughuis.nl