Vacature: (Parttime) Thuisbegeleider voor AltraCura in Regio Limburg en Zuidoost Brabant

VACATURENR lv-62373 (22-02-2018)

Als jouw vandaag op gisteren lijkt, zullen we dan eens over morgen gaan praten?

Wij zoeken een

GESPECIALISEERD THUISBEGELEIDER (HBO)

regio Limburg en zuidoost Brabant


AltraCura is bijna 10 jaar geleden gestart als (ambulante) ggz-organisatie. Waar we toen nog heel klein zijn begonnen aan een enkel bureau is AltraCura ondertussen uitgegroeid tot een hard groeiende en veelgevraagde ketenpartner in Limburg en Brabant.

AltraCura heeft zich toegespitst op het begeleiden en behandelen van de meest complexe (psychiatrische) doelgroep. Onze motivatie daarbij is om mensen te voorzien van de best mogelijke en resultaatgerichte ondersteuning, zonder daarbij de unieke kenmerken van iedere cliënt uit het oog te verliezen. In ons werk zijn we out-of-the-box, bevlogen, doortastend en creatief.

Wat doet een thuisbegeleider bij AltraCura?
Tsja, wat doet een thuisbegeleider eigenlijk niet? Als professionele ‘spin in het web’ ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van onze cliënten die met behulp van jou aan hun herstel werken. Dit is een functie waar veel van je wordt gevraagd: je werkt solistisch maar doelmatig in complexe casuïstiek, coördineert de betrokken ketenpartners en het netwerk van de cliënt en weet hierin het overzicht te bewaren.

Wat voor een cliënten hebben jullie eigenlijk in zorg?
Ons cliëntenbestand is heel divers. AltraCura werkt generalistisch; dat wilt zeggen dat wij in onze begeleidingstak niet zijn toegelegd op een specifieke aandoening of stoornis. De gemeenschappelijke deler is echter wel hoogcomplexe ambulante psychiatrie (al dan niet in combinatie met een verstandelijke beperking) waar vaak aanvullende fikse psychosociale problematiek speelt. Het betreffen zowel (o.a.) gezinnen als alleenstaanden, jong volwassenen, kinderen, cliënten afkomstig uit het forensisch kader en/of cliënten waar door mijdend gedrag nog geen diagnostiek voorhanden is.

Hoe is dat, werken bij AltraCura?
Nou, heel tof (volgens onszelf dan). Werken bij AltraCura heeft namelijk zo zijn voordelen: professionele autonomie is bij ons het uitgangspunt. Daarnaast is onze bedrijfscultuur er een van lage drempels, aangevuld met een gezonde dosis werkethos, humor en zelfreflectievermogen. Ons personeel is ‘onze trots’! Iedere nieuwe collega wordt voorzien van laptop, smartphone, visitekaartjes en (desgewenst) een nieuwe leaseauto. AltraCura besteedt ook genoeg aandacht aan ‘klankborden’: de intervisie gebeurt onder leiding van een GZ-psycholoog. Bijscholingen en lezingen horen ook tot het vaste jaarlijkse curriculum, de input van onze medewerkers is hierin leidend.

In ieder geval zoeken wij medewerkers die:
 • Een relevante hbo-opleiding hebben afgerond (SPH, MWD, Social Work e.d.).
 • Aantoonbare werkervaring hebben in de (ambulante) psychiatrie.
 • Tegen een stootje kunnen (figuurlijk dan, niet letterlijk).
 • Voldoende professionele bagage hebben om dit vak op niveau te kunnen uitoefenen.
 • Stressbestendig zijn en het hoofd koel kunnen houden in crisissituaties.
 • Autonoom en probleemoplossend kunnen werken.
 • Over een helikopterview beschikken.
 • In het bezit zijn van rijbewijs en vervoermiddel.
 • Een geldige VOG en SKJ registratie kunnen overleggen.

Even praktisch.
 • De thuisbegeleiders vallen onder de cao VVT.
 • Deze functie wordt ingeschaald in FWG 50.
 • Wij werken met tijdelijke contracten voordat een vast contract wordt verstrekt (7 maanden, 2 x 8 maanden).
 • Minimale contractgrootte is 24 uur.

Ok, hou maar op! Hoe kan ik solliciteren?
Schrijf een motivatiebrief en stuur deze vóór 22-03-2018 onder begeleiding van je cv naar solliciaties@altracura.nl. Uit deze motivatiebrief moet blijken wie je bent, wat je achtergrond is en waarom je denkt het verschil te kunnen maken in de ambulante ggz. Vermijd a.u.b. zinsneden als ‘ik help graag mensen’ of ‘mensenmens’. Hier is onze p&o afdeling allergisch voor.

In onze aanstellingsprocedure werken we met een groepssollicitatie in combinatie met een individueel assessment.
Mocht je vragen hebben over deze vacature, bel dan naar 046-4008009 en vraag naar Sigrid Heuvelmans of mail naar solliciaties@altracura.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt absoluut niet op prijs gesteld.

E-mail  solliciaties@altracura.nl
Meer info  www.altracura.nl