Vacature: Category Manager HR / Senior Inkoopadviseur HR voor SSC-ZL in Zuid-Limburg

VACATURENR lv-62190 (09-02-2018)

De gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen hebben besloten hun krachten op het gebied van bedrijfsvoeringstaken te bundelen in een gezamenlijke Bedrijfsvoeringorganisatie (conform de Wet Gemeenschappelijke Regelingen). Hiervoor is op 23 oktober 2015 het Shared Service Center Limburg opgericht, dat vanaf 1 januari 2016 stapsgewijs van start is gegaan. Voor deze nieuwe organisatie zoeken wij een enthousiaste

CATEGORY MANAGER HR / SENIOR INKOOPADVISEUR HR


Algemene informatie
SSC-ZL start met dienstverlening op het gebied van Inkoop, Informatie Diensten en Personeels- en Salarisadministratie. Gezamenlijke ambitie van de drie initiatiefnemers is de doorontwikkeling van SSC-ZL tot dé dienstverlener voor bedrijfsvoeringstaken voor de regio Zuid, door middel van een stapsgewijs ontwikkelpad. Op termijn zullen daarom ook andere bedrijfsvoeringstaken aan SSC-ZL worden overgedragen, mits dit leidt tot meerwaarde voor de deelnemers (positieve businesscase). Meerwaarde in de zin van efficiëntere uitvoering, kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en kwetsbaarheidsreductie, maar ook op het gebied van professionalisering. Ambitie is ook om de dienstverlening te verbreden naar andere overheidsorganisaties in de regio. SSC-ZL wil voor haar medewerkers een eigentijds en aantrekkelijk werkgever zijn, met uitdagend werk en goede ontwikkelmogelijkheden.

Functie-inhoud
Je vervult de rol van category manager voor de category HR in combinatie met de functie van senior inkoopadviseur. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van het category plan en de coördinatie van het category team. Daarnaast vervul je als senior inkoopadviseur de rol van inkoopspecialist voor een aantal complexe/strategische inkooppakketten binnen de category HR en ben je verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van productgroep strategieën en het begeleiden/faciliteren van (complexe) inkoop/aanbestedingstrajecten.

Belangrijke elementen van de functie zijn:
 • Richting geven aan category team
 • Verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van het category plan
 • Verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de inkoopkalender voor de category HR
 • Coaching van medewerkers binnen het category team en ondersteunt medewerkers in hun professionele ontwikkeling
 • Ontwikkelen en onderhouden van klantrelaties en acteren als accountpartner richting de business. Opent deuren voor de inkoopadviseurs
 • Adviseren over de ambtelijke en/of bestuurlijke impact van keuzes m.b.t. inkoop
 • Samen met Manager Inkoop en de overige category managers van Facilitair, GWW, ICT en Sociaal Domein verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verdere professionalisering van SSC-Inkoop
 • Begeleiden/faciliteren van (complexe) inkoop/aanbestedinsgtrajecten
 • Adviseert gevraagd en ongevraagd het management en de uitvoeringsafdelingen van de moederorganisaties over inkoop in relatie tot hun bedrijfsvoering

Profiel
Als category manager HR / Senior Inkoopadviseur beschik je over ruime vakkennis t.a.v. het inkoop- en aanbestedingsproces en de geldende wet- en regelgeving inzake het aanbestedingsrecht. Je hebt kennis van het werkpakket en kennis en vaardigheden met betrekking tot het inkoopproces. Je hebt kennis van inkoopmodellen en de toepassing ervan en ruime kennis van aanbestedingsprocessen en met het volledig zelfstandig uitvoeren van Europese aanbestedingsprocedures. Je hebt ervaring in het aansturen van (inkoop) teams.

Als gedreven vakspecialist werk je klantgericht en met overtuigingskracht, je bent besluitvaardig en klantgericht. Je bent gedreven, je hebt een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positieve en flexibele werkinstelling. Bovendien beschik je over een afgeronde opleiding op HBO+ niveau.

Competenties
 • Samenwerken
 • Klantgericht werken
 • Integriteit
 • Overtuigingskracht
 • Besluitvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgevingsbewust
 • Oordeelsvorming

Het betreft een tijdelijke functie voor 12 maanden.

Salaris
Het betreft een fulltime functie (0.5 fte category manager kwartiermaker HR + 0.5 fte senior inkoopadviseur HR). De functie is deels ingeschaald in salarisschaal 12 CAO gemeenten (category manager) en deels in salarisschaal 11 cao gemeenten (senior inkoopadviseur).

Informatie
Voor vragen en meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Cindy Rondas, Manager Inkoop SSC-ZL, via 06-27 85 07 19.
Voor informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Evelyne Heuts, HR-adviseur, via 06-50 20 32 91.

Sollicitatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan uiterlijk 5 maart a.s. je motivatiebrief en CV naar evelyne.heuts@ssc-zl.nl. Gesprekken gaan plaatsvinden op 13 maart a.s.

E-mail  evelyne.heuts@ssc-zl.nl
Meer info  www.ssc-zl.nl