Vacature: Regiebehandelaar voor het Rughuis in Kerkrade

VACATURENR lv-61627 (10-01-2018)

Het Rughuis zoek voor haar locatie in Zuid-Limburg een

REGIEBEHANDELAAR

(Psychotherapeut en/of Klinisch psycholoog)

27-36 uur per week

Het Rughuis als organisatie
Het Rughuis is een uniek initiatief in de specialistische tweedelijns GGZ. Het gaat met hart en ziel de pijn te lijf van mensen die lijden aan chronische rug-, bekken- en/of nekpijn. Het Rughuis biedt een andere aanpak: intensief en individueel, waar mentale en lichamelijke zorg hand in hand gaan. Deze Rughuis Methode is nieuw in Nederland en onderscheidt zich door de intensieve, individuele en interdisciplinaire aanpak.

Chronische pijn heeft immers niet alleen lichamelijke maar ook mentale impact op iemands functioneren. Daarom kijkt het team van Het Rughuis naar alle componenten die te maken kunnen hebben met de chronische klachten: de psychologie, de fysieke pijn, beweging en lichaamshouding. De behandelaren vragen ook om reflectie, hoe iemand omgaat met stress, hoe iemand ontspant en zij bespreken samen de levensstijl van de cliënt. Dit alles vormt de basis voor de beste behandeling om samen met de cliënt intensief en duurzaam aan de slag te gaan.

De behandelingen van Het Rughuis zijn programmatisch, wat betekent dat voor iedere cliënt een op maat gemaakt behandelplan wordt gemaakt. De richtlijn Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en Somatoforme Stoornissen van het Trimbos-instituut ligt aan de basis van ons programma.

Het Rughuis behandelprogramma is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit wetenschap en praktijk.

Functiebeschrijving
Het Rughuis werkt met een succesvolle interdisciplinaire behandelmethodiek. De regiebehandelaar coördineert het zorgproces en draagt de verantwoordelijkheid voor de integraliteit van het behandelproces. Daarnaast is de regiebehandelaar voor alle betrokkenen, inclusief de patiënt/cliënt en diens naasten, het centrale aanspreekpunt. De inhoudelijke verantwoordelijkheden van de regiebehandelaar conformeren zich aan de opgestelde verantwoordelijkheden van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het model kwaliteitsstatuut GGZ.

Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden, heeft de regiebehandelaar tevens een coachende rol binnen het behandelteam. Hij neemt initiatief in noodzakelijke werkbegeleiding en treedt op als supervisor binnen het behandelteam en/of PIOG. Daarnaast adviseert de regiebehandelaar de organisatie inzake de (door)ontwikkeling en innovatie van de behandelmethodiek, de deskundigheidsbevordering van de behandelaren en overige kwaliteitsgerelateerde processen, bijvoorbeeld het geven van onderwijs.

Functie-eisen
De regiebehandelaar heeft een afgeronde opleiding tot psychotherapeut of klinisch psycholoog, met bij voorkeur een afgeronde GZ-opleiding. Ervaring als supervisor en werkbegeleider is een must, ervaring met doceren een pre. Verder is de regiebehandelaar een ervaren psychotherapeut of klinisch psycholoog met minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Affiniteit met interdisciplinair werken kan worden aangetoond en er is sprake van een inhoudelijke voorkeur voor chronische pijnproblematiek, de Somatisch-Symptoomstoornis en comorbiditeit.

Competenties
De regiebehandelaar bezit uitstekende mondelingen en schriftelijke communicatieve vaardigheden naar cliënten, collega’s en verwijzers. Heeft goede coördinatie/regievaardigheden, is vakinhoudelijk competent, gewend om interdisciplinair te werken en denkt actief mee bij het ontwikkelen, verbeteren en implementeren van (nieuwe) behandelmethodieken.

Wat bieden we
Resultaatverantwoordelijkheid, de kans om onze interdisciplinaire poliklinische zorg uit te breiden. Daarnaast volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Een uitdagende functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een jong, ambitieus, gezond en dynamisch bedrijf binnen een prettige werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden zijn conform onze personeelsregeling, op basis van uw kennis en ervaring. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij gebleken geschiktheid voor onbepaalde tijd.

Contactgegevens
U kunt uw brief met motivatie en CV mailen naar sollicitatie@yunify.nl t.a.v. Mandy van Mulken (Corporate Recruiter). Voor meer informatie over onze organisatie, verwijzen we u graag naar onze website: www.hetrughuis.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  sollicitatie@yunify.nl
Meer info  www.hetrughuis.nl