Vacature: Technisch Sales Manager voor Enbi Plastics in Echt

VACATURENR lv-61602 (09-01-2018)

Profiel onderneming
Onze opdrachtgever, Enbi Plastics (www.enbi-plastics.com) is al 50 jaar specialist in kunststof en siliconen spuitgieten. Zij hebben daarbij het ontwerp, de productie en indien nodig de assemblage van producten volledig in eigen hand. Enbi Plastics richt zich op klant specifieke producten voor technisch hoogwaardige systemen en apparaten. Deze worden onder andere toegepast in sectoren zoals (semi)medisch, huishoudelijk, automotive, agro, en diverse andere industrieën. In toenemende mate richt de organisatie zich op samenwerken met klanten in verschillende hoogwaardige segmenten. Door kennis van materialen, geavanceerde productietechnologie en -automatisering is Enbi Plastics in staat oplossingsgericht mee te denken met klanten en waarde toe te voegen. De vereiste hoge kwaliteit van producten is daarbij geborgd door certificering onder ISO9001, ISO13485, ISO14001 en UL. Voor het spuitgieten van de hoogwaardige precisieonderdelen worden verschillende kunststoffen (tot 2 componenten) en specialistische materialen als vloeibare siliconenrubber (LSR) gebruikt. Door het continue vernieuwen van productietechnieken kunnen de unieke eigenschappen van kunststofmaterialen steeds weer worden gebruikt om klanten nieuwe mogelijkheden te bieden. De cultuur van de organisatie is ondernemend, nuchter en betrokken. Ter uitbreiding van het team in Echt zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een

TECHNISCH SALES MANAGER

KUNSTSTOFFEN


Profiel functie
In deze positie bent u verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de (internationale) marktpositie van Enbi Plastics. U bent hierbij zowel verantwoordelijk voor het verstevigen en uitbouwen van de bestaande relaties, als het werven van nieuwe relaties in ook nieuwe marktsegmenten. Uw commerciële doelstellingen zoals omzet en marge vertaalt u naar een strategisch marktplan met (SWOT-)analyses van de markt, omzetpotentieel en -doelen, planning en budget. U draagt zorg voor de uitvoering van uw plannen, benut kansen in de markt en signaleert ook tijdig bedreigingen waarop u plannen aanpast. Voor klanten bent u het gezicht van Enbi Plastics. U begrijpt hun behoeftes, geeft hen advies en zorgt dat uw producten de kostenefficiënte kwaliteitsoplossing bieden die ze wensen. U vertaalt de wensen van klanten naar duidelijke interne specificaties en in het verkoopproces verzorgt u de offertes in overleg met de Directeur en de Project Engineers. U volgt uitgebrachte offertes op en sluit de deal met klanten af. Voor nieuwe en langlopende bestaande projecten stelt u het verwachte halfjaarlijkse budget op. Vanuit uw positie in de markt levert u samen met de Directeur en de Operationeel Manager een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de langere termijnstrategie van de organisatie. Gezien uw frequente klantenbezoek bent uw naar verwachting de helft van uw tijd buiten actief. U rapporteert in deze positie aan de Directeur.

Profiel kandidaat
U beschikt over een afgeronde technische opleiding op HBO-niveau in bijvoorbeeld Technische bedrijfskunde, Werktuigbouw, Kunststoftechnologie of Industrieel Productontwerp. Deze achtergrond heeft u aangevuld met relevante commerciële opleidingen en werkervaring. U werkervaring omvat minimaal 5 jaar ervaring in een commerciële, technisch adviserende functie. Ervaring met hoogwaardige kunststofproducten is een pre.

U bent een initiatiefrijke en resultaatgerichte commercieel professional die zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneert. Naast een doelgerichte en pragmatische instelling, bent u gericht op leveren van een hoge kwaliteit. Ook onder druk behoudt u het overzicht, met oog voor details. Uw verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit en stressbestendigheid dragen bij aan een constructief klantencontact. Daarbij beschikt u over goede communicatieve vaardigheden en bent u een gesprekspartner op verschillende niveaus. Vanuit de inhoud weet u anderen met argumenten te overtuigen en enthousiasmeren. Daarbij heeft u oog voor zowel het belang van de klant als van de eigen organisatie. U heeft goede kennis van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in zowel woord als geschrift. U bent bereid tot internationaal reizen. Hoewel gebruik van een home-office mogelijk is, woont u bij voorkeur op bereisbare afstand van de locatie, of bent u bereid zich in die regio te vestigen.

Geboden wordt
Een uitdagende functie binnen een groeiende, internationaal opererende onderneming die haar productenportfolio aan het verleggen is naar hoogwaardige (samengestelde) kunststof spuitgietproducten. Enbi Plastics combineert een ondernemende en informele werksfeer met het hanteren van ambitieuze doelstellingen en een hoog kwaliteitsniveau waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Reactie
Indien u belangstelling heeft voor deze vacature, of nadere informatie wilt, kunt u contact opnemen met Boelen Adviesgroep, drs Fred Twigt, postbus 105, 3830 AC Leusden, tel. 033-4950497, tel. mobiel 06-55134148, fax 033-4952597, e-mail f.twigt@boelenadvies.nl

Solliciteren
E-mail  f.twigt@boelenadvies.nl
Meer info  www.enbi-plastics.com