Vacature: Risicospecialist Verzekeren MKB voor Rabobank in Parkstad Limburg

VACATURENR lv-60682 (14-11-2017)

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdagende stap binnen het Verzekeringsvakgebied? Dan zijn wij naar elkaar op zoek!
Om te voldoen aan de groeiambities en volledig gebruik te maken van het marktpotentieel gaat het Cluster Verzekeren in Zuid-Limburg uitbreiden. Rabobank Maastricht en Omstreken, Rabobank Westelijke Mijnstreek en Rabobank Parkstad Limburg werken samen op het vlak van Verzekeren voor bedrijven om te zorgen voor een optimale klantbediening en excellente performance. Wij zoeken een Risicospecialist Verzekeren MKB voor 36 uur per week om het Cluster te versterken!

De Bank!
Als Rabobank staan wij voor excellente klantbeleving en service. Vanuit onze coöperatieve roots hebben wij maar één doel: het realiseren van blije klanten door blije medewerkers. Vanuit onze missie ‘het duurzaam versterken van onze klanten en de omgeving in goede en slechte tijden’ investeren we in langdurige relaties met onze klanten en helpen we om hun leefomgeving te verbeteren. We zijn resultaatgericht met oog voor de omgeving en voor elkaar. Die manier van denken en doen past bij ons. En met resultaat; klanten die ons aanbevelen en medewerkers die trots zijn om bij ons te werken! Ook binnen de bank gaan we zo met elkaar om. Plaats- en tijdsonafhankelijk werken, onbeperkt verlof, en hoge bevoegdheden. Sta jij stevig genoeg in je schoenen en spreekt deze manier van werken je aan? Dan is deze job iets voor jou!

Wat ga jij doen als Risicospecialist Verzekeren MKB?
Als risicospecialist Verzekeren ben je vooral met klanten bezig in het MKB. Telefonisch en face to face. Je verdiept je in de ondernemer en de onderneming en bent op elk niveau een adequate gesprekspartner. Met klanten en prospects spar je over de aanwezige risico’s. Je hebt tips voor ze, wijst op minder voor de hand liggende zaken en je zorgt er samen met hen voor dat de verzekerbare risico’s goed geregeld worden. De continuïteit van de onderneming en de klant staan daarbij centraal. Jij bent in staat om ‘een aandeel in elkaar’ tastbaar te maken! Een goede voorbereiding en een vlotte en complete verslaglegging zijn voor jou daarom vanzelfsprekend.
Je aanpak is planmatig en je hebt de drive om resultaten te behalen en elke dag beter te worden. Je vindt het leuk om actief te zijn in relevante netwerken; contact met mensen geeft jou energie! Je bent een echte teamplayer, samen kom je verder!

Wat breng jij mee?
 • Een HBO diploma. Naast de relevante WFT diploma’s heb je ervaring in de verkoop van financiële diensten en producten, met name verzekeringen en preventiemaatregelen.
 • Een Assurantie A-diploma en/of branche diploma.
 • Je bent als geen ander in staat om risico’s goed in te schatten en deze op de juiste manier bespreek te maken met de klant.
 • Door je passie voor mensen kun je jezelf goed inleven in klanten en bent creatief in het oplossen van klantproblemen.
 • Netwerken is je tweede natuur! Je vindt het leuk om te verbinden met nieuwe mensen om zo nieuwe klanten te werven. Dit bezorgt jou de energie om dagelijks vol passie aan de slag te gaan!
 • Je bent communicatief sterk en kunt goed luisteren. Jij weet precies hoe je de ander moet inspireren en beïnvloeden.
 • Jij maakt gemakkelijk verbinding met collega’s binnen andere vakgebieden. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend.

Wat krijg je ervoor terug?
 • Een uitdagende baan in een professionele werkomgeving, waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen en je je werkweek flexibel kunt invullen.
 • Een bank met medewerkers die stuk voor stuk trots zijn om hier te werken!
 • Voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen: we investeren in je met opleidingen en trainingen en geven je de ruimte om je talenten te ontplooien.
 • De functie is ingeschaald in schaal 7.

Aanvullende informatie
Deze vacature staat open tot en met 26 november 2017. Met vragen over de vacature of sollicitatieprocedure kun je terecht bij Rob Jacobs (Clustermanager Verzekeren, 06 12958740) of Janine Bremmers (Recruiter, 06 12048556).

Ben je geïnteresseerd? Upload dan jouw CV en motivatie via onze website. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Nieuwe medewerkers worden getoetst aan de Regeling Screening Rabobank.

Meer info  www.parkstadlimburg.rabobank.nl