Vacature: Adviseur Informatievoorziening voor Gemeente Leudal in Leudal

VACATURENR lv-60662 (13-11-2017)

De gemeente Leudal
Centraal in Midden-Limburg, tussen de 2 centrumsteden Roermond en Weert in, maar ook gelegen tussen de Peel en de Maas én grenzend aan België, ligt de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft bijna 36.000 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km² een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente heeft de ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. Er zijn veel bedrijven, winkels, scholen, verenigingen en sportfaciliteiten. Bijzonder is het grote natuur- en bosgebied Leudal waaraan de gemeente haar naam ontleent. Ook de dorpskernen beschikken over veel groen. Het uitgestrekte buitengebied herbergt vele agrarische bedrijven.

De afdeling bedrijfsvoering
De afdeling Bedrijfsvoering kenmerkt zich door interne dienstverlening aan het primair proces met een focus op servicegerichtheid, ondersteuning en integrale advisering aan klanten. De nadruk hierbij ligt vooral op het professionaliseren van de afdeling ten dienste van de interne klant; het verbeteren en sturen op de (werk)processen, optimaliseren van de systemen en de informatievoorziening en kwaliteitsbewaking van de (integrale) advisering.


Voor de afdeling Bedrijfsvoering, team Advies, zoeken wij een:

ADVISEUR INFORMATIEVOORZIENING (1 FTE)


De opdracht
 • Adviseren van management en bestuur over informatievoorziening.
 • Analyseren van processen, informatiestromen en ondersteunende systemen binnen de organisatie en het doen van voorstellen ter verbetering. Het regievoeren op de inrichting en aanpassing van de ondersteunende systemen passende bij de procesverbetering en in voorkomende gevallen deze projecten leiden. Zorgdragen voor een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening.
 • Het opbouwen en beheren van de informatie-architectuur en adviseren vanuit die hoedanigheid aan proces- en systeemeigenaren. Daarin zijn continuïteit, betrouwbaarheid, veiligheid en integraliteit belangrijke aandachtspunten.
 • De adviseur werkt nauw samen met functioneel applicatiebeheerders, technisch gegevensbeheerder, systeembeheerders en de adviseur gegevensbeheer om de informatievoorzieningen van de gemeente maximaal ondersteunend te laten zijn aan de bedrijfsvoering en de dienstverlening richting klanten.

Wij vragen
 • Een HBO opleiding op het gebied van Informatiemanagement of ICT of daarmee vergelijkbaar (bijv. Bedrijfskundige informatica, bestuurlijke informatiekunde).
 • Kennis van methoden en standaards op het gebied van projectmanagement en procesgericht werken.
 • Kennis van gemeentelijke administratieve processen en informatiesystemen en ervaring als adviseur of staffunctionaris met het adviseren van directie en management hierover, bij voorkeur bij de lokale overheid.
 • Kennis van en aantoonbare ervaring met het werken onder architectuur, met gegevensmodellering en de vertaling daarvan naar informatiesystemen. Ervaring met het adviseren vanuit landelijke programma’s, referentiemodel GEMMA en het stelsel van basisregistraties is een pré.
 • Aantal jaren werkervaring binnen het vakgebied informatievoorziening, voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Ervaring met het opzetten en inrichten van managementinformatiesystemen is een pré evenals kennis van datawarehousingconcepten en ervaring met implementaties ervan.
 • Noodzakelijke competenties: omgevings- en klantgericht, resultaatgericht, pro-actief en altijd gericht op samenwerken.

Wij bieden:
Indicatieve salarisschaal: 11 CAR-UWO (max. € 4859,- peildatum 1-1-2018). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget van 16,8% bovenop het maandsalaris hetgeen je naar keuze kunt inzetten. Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAR-UWO. Wij bieden reiskosten woon-/werkverkeer. Wij werken met moderne hulpmiddelen zoals het gebruik van een IPad en IPhone.

Reageren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de heer Leon Jeurninck, afdelingshoofd Bedrijfsvoering (0475-859000). Je CV en uitgebreide motivatie kun je digitaal via www.igom.nl indienen en ontvangen we graag voor 27 november 2017.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteren
Meer info  www.leudal.nl