Vacature: Commercieel Front Office Manager voor Novotel Maastricht in Maastricht

VACATURENR lv-60654 (11-11-2017)

COMMERCIEEL FRONT OFFICE MANAGER M/V

Fulltime


Novotel Maastricht ****
Sibemaweg 10
6227 AH Maastricht

Bourgondisch eten en heerlijk shoppen. In Novotel Maastricht kunnen wij je over die twee alles vertellen! Wij zijn super enthousiast over ons moderne vier sterren hotel en heel trots op het feit dat wij direct gelegen zijn aan de nieuwe Groene Loper van Maastricht. We beschikken over een prachtige tuin én een zwembad! En wist je eigenlijk wel dat wij in meest zuidelijke Accor Hotel in Nederland werken ?
Zo heeft ons mooie hotel nog veel meer mooie verhalen, en jij kan daar deel van uitmaken!

Functie
Leidinggeven en Pro Aktief Commercieel denken dat is jou op het lijf geschreven. Als Commercieel Front Office Manager ben jij verantwoordelijk voor het Front Office Team en voer je samen met de General Manager het Commercieel beleid van het hotel uit. Je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de operatie en geeft leiding aan een gedreven team aan de Front Office en de banqueting. In totaal stuur jij op een coachende en inspirerende manier ongeveer 7 medewerkers direct aan.
De afdeling Front Office is de commerciële spil van ons bedrijf. Je werkt in een “bottum-up” stijl aan het creeren van een onderscheidende gastenbeleving, waarbij de kwaliteit ervan constant hoog word gehouden. Alle procedures staan in het teken van het verhogen van de gastbeleving en tevens werken we continue aan het verbeteren van onze technische kennis en kunde. We werken met het hotelreserveringssysteem Opera en meerdere ondersteunende systemen en daarom ben je capable om de systemen tot in de finesse te managen.
Je zorgt samen met je team dat de omzet uit de hotelkamers geoptimaliseerd word door het creeren van een sterke focus op de beleving van de gast in combinatie met een zeer commerciele attitude. Je vind het leuk om commerciele acties te bedenken en te implementeren, zo plan je maandelijks de “business boost meeting”, waar je samen met de General Manager en de Banquet Sales brainstormd over de te nemen acties.
Samen met de F&B manager vorm je een geoliede machine voor een optimale personeelsplanning van alle operationele afdelingen. Je zorgt zelf voor HR zaken van je afdeling, zoals arbeidscontracten, evaluaties, trainingsplan endergelijke.
Je vind het leuk om midden IN je team te staan, in plaats van “erboven” . Je bent dan ook geen “traditionele” manager, maar een inspirerende LEIDER, die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken. Je hebt die typische “ Hand’s ON” mentaliteit, maar bent ook in staat om processen aan de kaak te stellen en te analysen.
Je bent een echte Netwerker en vind het fantastisch om ons hotel te promoten bij netwerkclubs. Hier word je dan ook direct lid van. Je vind het leuk om presentaties te geven en of meetings te leiden en bij afwezigheid van de General Manager zorg je voor commerciele opvolging.
Een goed verloop van de dag, de week, de maand en het jaar, op alle aspecten van de dagelijkse operatie…dat is jouw taak. Je weet dat jij de geknipte man/ vrouw voor de job bent, want jij zorgt voor een optimale personeelsbezetting en een topproductiviteit. Jij weet dat service en kwaliteit belangrijk zijn, maar binnen ons gestandaardiseerde merk weet jij dat jij en jouw team het verschil maken, want beleving is anno nu hét uitgangspunt! En die gewenste beleving? Die is in ieder geval relaxed, levendig en met een dikke vette knipoog!
Beleving is belangrijk, want die beleving zorgt ervoor dat onze gasten zich thuis voelen en graag bij ons terugkomen. Jij durft de traditionele regels los te laten en bent een eigentijdse gastheer/vrouw. Jij signaleert hiertoe hick-ups, risico’s en knelpunten en je doet actief voorstellen ter verbetering van het proces. Van veranderingen ben jij dan ook niet vies. Na deze samen met de General Manager verder te hebben uitgewerkt, voer jij ze vervolgens door in onze processen.
Aangezien jij niet alleen praktisch, maar ook commercieel bent ingesteld, begrijp jij dat efficiency belangrijk is, maar ook het verhogen van de bewustwording van onze doelstellingen bij jouw medewerkers. Doelen die worden gesteld vertaal jij praktisch door naar jouw medewerkers en je maakt hen onderdeel van het resultaat. Maar je weet dat je met bottom-up doelen net zoveel draagvlak creëert en daarom laat jij je medewerkers op speelse wijze meedenken in het behalen van onze gezamenlijke doelen. Teamwork en teamspirit, jij bent een groot supporter!
Jij bent het aanspreekpunt voor onze contactpersonen in het hotel en je doet er dan ook alles aan om het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Verassen en verwennen, dat is waar jij goed in bent!
En natuurlijk hoort ook de financiële kant bij jouw takenpakket. Samen met de General Manager maak je budgetten en samen zorgen wij ervoor dat de ambitieuze doelen worden behaald. Je bent verantwoordelijk voor marge en rendement en als je ziet dat de doelen nog ver uit koers liggen, stuur jij tijdig bij. Management informatie? Maandrapportages? Analyseren? Jouw tweede natuur!

Wie zoeken we?
Je begrijpt het al, wij zoeken een duizendpoot, een relaxte “alleskunner”, iemand die kan loslaten, maar zich ook kan vastbijten. Bij ons kan je pas echt groeien, als je tenminste durft! Verder zie jij jezelf terug in het volgende profiel:
  • HBO werk- en denkniveau + MBO “Hand’s ON” mentaliteit ☺
  • Je bent een sparring Partner van de General Manager en vervangt haar waar nodig;
  • Je werkt graag IN het team en niet “ERBOVEN”
  • Je hebt minimaal 1 jaar leidinggevende ervaring;
  • Jij hebt een commerciële attitude en kunt zelfstandig commerciële activiteiten uitrollen om omzet te boosten. Je houd van NETwerken en neemt daar actief deel aan

Tot je functie behoort het lopen van duty diensten en je maakt deel uit van het Management team van Novotel Maastricht.

Wat bieden wij?
Bij Novotel Maastricht pluk je de verschillende voordelen van het werken bij Event! Je kan rekenen op een marktconform salaris van de horeca cao. Je krijgt bij een fulltime werkweek 25 vakantiedagen. Een reiskostenregeling bij een minimale woon-werk afstand van 5 kilometer. Met je Carte Bienvenue krijg je onder andere korting op hotelovernachtingen. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met een groot spijkerbroekenmerk voor interessante kortingen en kan je met korting naar voorstellingen, musicals en concerten. Sport je graag? Dan kan je voordelig naar de sportschool of een “fiets van de zaak” aanschaffen. Natuurlijk kennen we ook een collectiviteitskorting op de zorgverzekering en andere verzekeringen. Je kunt via Fisc Free voordeling elektronische apparaten aankopen zoals I-pads, PC en dergelijke. Natuurlijk krijg je in deze functie een Smartphone van de zaak, je moet immers bereikbaar zijn voor je team en voor je commerciele contacten !

De organisatie
Event Hotels is een Franchise organisatie aangesloten bij de Accor hotels groep en is een snel groeiende organisatie en heeft meer dan 50 hotels met diverse merken binnen de internationaal gerenommeerde hotelketens. In Nederland vallen er 11 onder de Event hotel group. De hotels, letterlijk gelegen van Groningen tot aan Maastricht, exploiteren gezamenlijk bijna 1200 hotelkamers, vergaderzalen en diverse restaurant outlets.

Randstad en Noord Nederland: Mercure Amsterdam Airport, Mercure Zwolle, Mercure Groningen, Ibis Scheveningen, Ibis Rotterdam Vlaardingen, Novotel Rotterdam Schiedam.

Zuid Nederland: Mercure Nijmegen, Ibis Utrecht, Novotel Breda, Novotel Maastricht, Novotel Eindhoven

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf hier wel werken als Commercieel Front Office Manager? Je voldoet aan het profiel en onze criteria? Dan ga je natuurlijk contact opnemen! Je stuurt je motivatiebrief en CV op naar: H0991-GM@accor.com, t.a.v. Dewi Natrop. Voor overige vragen of opmerkingen kan je contact opnemen met: Dewi Natrop , 043-3611811

E-mail  H0991-GM@accor.com