Vacature: Accountmanager Economische Zaken voor Gemeente Brunssum

VACATURENR lv-59763 (13-09-2017)

Vacature: Accountmanager Economische Zaken voor Gemeente Brunssum

De organisatie
De gemeente Brunssum zit midden in een organisatieontwikkelingstraject. Met dit organisatieontwikkelingstraject groeit Brunssum de komende jaren uit tot een organisatie die ingericht en aangestuurd wordt op basis van hedendaagse principes en die daarmee klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Dit maakt de gemeente tot een aantrekkelijke werkgever voor kandidaten die actief willen meebouwen aan een nieuwe organisatie en daarin een resultaatverantwoordelijke positie willen vervullen.

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed houdt zich bezig met de ontwikkeling en uitvoering van beleid o.a. op het gebied van ruimte, milieu, duurzaamheid, economie, volkshuisvesting, toerisme, verkeer en grondzaken. Tevens coördineert de afdeling de uitvoering van alle majeure projecten binnen het fysieke domein (woningbouw, commerciële en maatschappelijke voorzieningen en bedrijventerreinen).
Het cluster Vastgoed is verantwoordelijk voor de coördinatie, exploitatie en het beheer van scholen, het zwembad en overige ( sport)accommodaties.

Binnen de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed zijn ca. 32 medewerkers werkzaam en is de functie vacant van

ACCOUNTMANAGER ECONOMISCHE ZAKEN

(36 uur per week)


Speerpunten van het economisch beleid zijn centrumontwikkeling, gebiedsontwikkeling Oostflank, herstructurering van bedrijventerreinen, terugdringen van leegstand, behoud en uitbreiding van werkgelegenheid en het bevorderen van een goed ondernemers- en vestigingsklimaat. De gemeente werkt hiertoe actief samen met de stadsregio Parkstad, de provincie Limburg en diverse private stakeholders

Profiel van de functie
Als Accountmanager Economische Zaken treed je op als eerste aanspreekpunt voor ondernemers, winkeliers, het verenigd bedrijfsleven en commerciële organisaties. Je initieert, organiseert en onderhoudt in- en externe overlegstructuren en netwerken. Je signaleert economische ontwikkelingen en vertaalt deze naar beleid, programma’s, budgetten en uitvoering.
Je neemt deel aan regionale werkgroepen die in het teken staan van de economische en/of toeristische agenda. In voorkomende gevallen lever je ondersteuning bij beleidsmatige, project- en/of procesmatige ontwikkelingen. Vanuit je rol treed je op als sparringpartner en adviseur van een of meerdere wethouder(s).

Wat vragen wij?
  • HBO+ werk- en denkniveau met een afgeronde studie in bijvoorbeeld commerciële economie, bestuurskunde, bedrijfskunde of vergelijkbaar.
  • Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare commerciële functie of binnen de overheid.
  • Je hebt een visie op en kennis van het werkveld waarbij je zowel schriftelijk als mondeling goed kunt communiceren op diverse niveaus, zowel met externe partijen als binnen de gemeente.
  • Je bent ondernemend en uitstekend in staat tot samenwerken, netwerken en verbinden.
  • Je kunt goed omgaan met weerstand en weet deze om te buigen in kansen en je bent in staat belangen goed af te wegen.

Wat bieden wij?
De gemeente Brunssum biedt een salaris van maximaal € 4.121,- (schaal 10, salaristabel per 1-1-2017) bruto per maand bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek.
De rechtspositieregeling (CAR/UWO) van gemeenten is van toepassing. In ons arbeidsvoorwaardenpakket bestaat vanaf 1 januari 2017 de mogelijkheid gebruik te maken van het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit biedt de medewerker de vrijheid zelf keuzes te maken over de wijze van uitbetaling van een deel (16,3%) van zijn financiële arbeidsvoorwaarden. Tevens biedt de gemeente een goed pakket aan secundaire arbeids-voorwaarden.

Interesse?
Hebben wij je interesse gewekt? Dan ontvangen we je CV en uitgebreide motivatie graag via e-mail aan erwin.van.der.meulen@brunssum.nl Je kunt reageren op deze vacature tot en met 27 september a.s. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. De eerste gespreksronde vindt plaats op 4 oktober a.s..

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Luc Speck, hoofd afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Vastgoed. Luc is bereikbaar via telefoonnummer 045- 5278 650 of via luc.speck@brunssum.nl

E-mail  erwin.van.der.meulen@brunssum.nl
Meer info  www.brunssum.nl